Fehac Nieuwsbrief

05 dec
7:59

Cultureel erfgoed is ook mobiel erfgoed  
Op de FEHAC ledenvergadering van 28 nov jl. liet ons bestuurslid voor erfgoed, Ben Boortman, een opmerkelijke publicatie zien: het speciale themanummer over mobiel erfgoed van het Erfgoed Magazine. Het is nog niet zo lang geleden dat ‘erfgoed’ alleen stond voor: monumenten, schilderijen, archieven en archeologische vondsten. Zo’n 10 jaar geleden is de FEHAC, samen met de collega-federaties voor het historisch vervoer op het water, door de lucht en op rails begonnen om alle voertuigen van hun achterban aan te merken als Mobiel Erfgoed. Langzaam maar zeker herkent en waardeert ook de traditionele erfgoedwereld deze nieuwe loot aan hun stam. De nieuwe Erfgoedwet 2016 met daarin nadrukkelijk een plek voor ons mobiel erfgoed, heeft daar zeker aan bijgedragen.

Markant thema voor Erfgoed Magazine 
In juni is de FEHAC benaderd door de redactie van het – in de erfgoedwereld – toonaangevende blad Erfgoed Magazine. Zij wilde met ons een themanummer maken over mobiel erfgoed. De FEHAC heeft deze mogelijkheid met beide handen aangegrepen en samen met de Mobiele Collectie Nederland, de samenwerkings-organisatie voor Weg, Lucht, Rail en Water erfgoed een aantal artikelen geleverd voor dit themanummer. Hierdoor is er nu een Erfgoed Magazine gemaakt met een mooi voorbeeld van mobiel erfgoed, de wijkzuster op haar Solex, op de cover! Dat was paar jaar terug nog ondenkbaar.

Erfgoed Magazine voor iedereen beschikbaar 
Met deze link kunt de hele uitgave van het Erfgoed Magazine met de wijkzuster voorop downloaden. U kunt dan de artikelen over mobiel erfgoed lezen, maar blader ook eens door de overige artikelen. Hiermee krijgt u een beeld van de erfgoedwereld waar de FEHAC als vertegenwoordiger van ons mobiel erfgoed inmiddels deel van uit maakt.

 

Afbeelding

« »

Geef een reactie

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
RSS
Facebook
Facebook
TWITTER