19 sep
7:33

Orca weekend.  Vrijdagmiddag rijden we onder een waterig zonnetje over de dijk Enkhuizen Lelystad. De dagen ervoor is er al voldoende water gevallen voor een hele maand. Maar ook de komende dagen zullen niet helemaal droog blijven, zo heeft buienradar ons al voorspeld.

Hotel Iselmar in Lemmer is voor ons gereserveerd. Als wij aankomen klinkt er al zangerig Zaans door de bar. Veel Orca leden zijn inmiddels  gearriveerd. We brengen de avond door met een gezellige borrel en daarna een prima diner.

Zaterdag om 09.00 uur is de briefing. Uitreiking van het routeboek en een mooi Rallyschild. Met applaus voor de tourcommissie Ed van der Voort en Ron Selling. Maar ook voor Hans Nijpels die voor ons een heel mooi Rally schildje heeft gemaakt.

Een leuke rit door het mooie Friesland. Lemmer, Oosterzee, Follenga, Akkrum, Tijnje, Terherne zijn zo een aantal plaatsen die we gezien hebben. Sommige dorpen zijn zelfs versierd. Geweldig wat onze activiteiten commissie allemaal geregeld heeft.

We brengen een bezoek aan het Opelmuseum in Tijnje. Op Orca wijze werd in de kantine een lunch geserveerd. In het sfeervolle museum staan een groot aantal prachtige auto’s die door de heer Van Wijk verzameld zijn. Heel veel Opels uiteraard want Van Wijk was tenslotte Opeldealer. Record, Olympia, Blitz, Kadet. Maar ook een aantal andere merken zoals Chevrolet en Auto Union geven een prachtig beeld van het wagenpark in de jaren zestig en zeventig.

Vervolgens een stop bij Classic Cars Friesland in Aldeboarn. Hier steeg de luchtvochtigheid enorm. Dat was niet alleen door de regen die met bakken uit de lucht viel. Veel prachtige Sterren, Triumph, MGA en MGB deden de meeste Orcanezen watertanden. Een geweldig aanbod voor de wat royaler gevulde beurzen. Maar ook alleen even ” kijken en niet kopen” is hier al een belevenis.

Weer terug naar Lemmer. Midden in het centrum wacht ons nog een extraatje in de vorm van een 15 tal A-Fords die daar staan opgesteld. Al met al is het een geweldige rit, met een aantal leuke vragen over wat er onderweg te zien was. Hulde voor de uitzetters Ed en Ron!

In de avond is er een gezellige maaltijd in de Havenbar. Na veel cijferwerk kon de jury de dagprijzen uitreiken aan de winnaars van de puzzelrit. Arie en Greet namen de poedelprijs in ontvangst en, na loting, ging de hoofdprijs naar Dick en Tini.

Zondag om tien uur start een gezamenlijke tocht door Gaasterland en de richting Harlingen. Helaas bleek daar enig sleutelwerk noodzakelijk. Ondanks de enorme knowhow en vele jaren sleutel ervaring die onder de motorkap gehangen heeft bleek de weigering van de V8 in de Ford Mustang hardnekkig. Het organiseren van aanvullend vervoer werd hiermee noodzakelijk.

Aan het begin van de Afsluitdijk stond een prima lunch gereed. Voor sommige navi ’s was het adres wat ingewikkeld. Maar uiteindelijk heeft het merendeel van de deelnemers de goede afslag Zurich weten te vinden.

De tocht liet ons de charme proeven van de Noord Hollandse polderwegen. Via de Wieringermeer en de Beemster naar DokG in het Zaanse Nauerna. Een geweldige weekend met een heel hoog Orca gehalte.

« »

Geef een reactie

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
RSS
Facebook
Facebook
TWITTER
SHARE