Garderen 2, in woord en beeld

07 sep
9:28

Met een welkomst woord van de voorzitter Aaldert Postma is het Orca Garderen 2 evenement op vrijdagavond 4 september van start gegaan. Dank aan de Orcanisatoren en waardering voor de sponsors.

Alle deelnemers zijn op eigen gelegenheid naar Garderen gekomen.  Zo rond negenen is de ploeg compleet, er zijn 41 deelnemers. Het programma wordt bekend gemaakt en de  rally schildjes, nog warm van de drukker, worden uitgedeeld. Peter heeft zelfs zijn boor meegenomen om de schildjes te voorzien van de nodige gaten. De Orcanezen drinken alvast wat moed in en bezinnen zich op de komende tourrit.

Zaterdag start met een mooi ontbijt. Daarna maakt ieder equipe zich op  voor de strijd. Het weer maakt dat de cabrio’s dicht moesten blijven. Ook de Teals en een aantal oldtimers zijn dit keer in de warme stal gebleven. Kennelijk kunnen die ouwe bakken of hun berijders niet tegen een beetje regen.

René Veenis en Ans van Galen hebben een mooie route uitgezet over de Veluwe.  Apeldoorn, Uddel, Hoog Soeren, Assel, Ugchelen, Hoenderloo, Bronkhorst, Twello en Teuge, we hebben ze allemaal bezocht.   Ondertussen deed de heide haar geurende best om mooi te zijn. Ze staat volop in bloei, en laat ons genieten van  haar mooie paarse gloed.

De dames van de  Brugkabouter in Eerbeek verzorgden een mooie lunch  voor de inmiddels uitgehongerde Orcanezen.

Weer verder. Door de bossen naar Brummen. Daar wordt een bezoek gebracht aan De Gallery van Nico Aaldering.  Hijgen en kwijlen. Wat een mooie oldtimers zijn daar te bewonderen. ¨Zo één hadden we vroeger thuis in de straat¨ of  ¨dat was altijd mijn jongensdroom¨.  Helaas viel er weinig te onderhandelen over de prijs, zelfs niet over de €995 afleverkosten.  Daarom gewoon weer verder in de auto die ons ook hierheen had gebracht.

Het pontje bij Bronkhorst was een prachtig moment, waar oude glorie op het water en op de weg prachtig in elkaar over vloeiden.

Verder naar vliegveld Teuge.  Honnecker draaide ons wederom een loer, ditmaal in een vraag over  het Hotel Vliegtuig. Een tiental parachute springers deden hun best om ons te vermaken. Een drankje erbij maakt het leven weer helemaal de moeite waard.

In de avond een BBQ, prima verzorgd en voldoende calorieën voor iedereen.  Met de prijs uitreiking voor het equipe dat de meeste goede antwoorden had weten te Googelen.

Zondag ochtend gelegenheid om de zaterdag geproduceerde kilo’s (Co2) te compenseren met een boswandeling.  Daarna een tourrit naar Zeewolde. Voor veel Orcanezen was hier de lunch ook het afscheid van elkaar en van een mooi evenement. De echte doorzetters maakte de tourrit af. Over de Eenmeerdijk langs het randmeer naar Almere. Bij het welbekende Knijpje aan de Zaandammerweg in Assendelft is nog even het glas geheven op de goede afloop.

« »