23 mei
8:54
IMG-20160531-WA0002_1
Vrijdag 20 mei
Vandaag was de laatste bijeenkomst met alle deelnemers aan de ORCA  UK tour 2016, voordat de tour van start gaat. De avond had een informatief karakter. Er is een pakket informatie overhandigd en daarop werd een toelichting  gegeven. Een routeboek werd nogmaals besproken. Met name het links rijden wordt als spannend ervaren.
De  hotel-en  veerboot boekingen en de te bezoeken evenementen kwamen uitgebreid aan de orde. De avond werd besloten met een vragenuurtje en de onvermijdelijke borrel en hapjes. De avond werd gesponsord door en bij de familie van Woensel.  Woensdag 25 mei start de tocht op het Koppie plein in Assendelft.
Woensdag 25 mei.
De deelnemers zijn aangekomen in Hoek van Holland. Rond 19.00 uur is de inscheping op de Stena Line.
IMG-20160525-WA0003
Donderdag 26 mei
Na de ochtendrit zijn de deelnemers aangekomen in Shuttleworth. Hier het beroemde vliegtuigmuseum bezocht. In de lucht was er een mooie show met oude vliegtuigen en op het bord een kipburger.
Na een middagrit van ongeveer 75 minuten zijn de deelnemers ingekwartierd in het Premier Inn Hotel in Tring. Peter Bottelier noemt het een vermoeiende maar leuke en inspirerende dag.
 
Vrijdag 27 mei
Vrijdag hebben we het eerste echte English Breakfast met bacon, eggs and more gehad. Drie Engelse Tealers  vergezellen Orca deze dag. Een aangename ontmoeting met bekenden uit 2014. Tijdens dit ontbijt de briefing voor dag  drie. Op naar het Waterfrontcafe in Benson, waar de eerste koffie stop is. We zitten op een prachtig terras aan een haven aan de Thames.  Aansluitend een rit richting Kintbury voor de Kennet Horse Boat. Eem prachtige zeer smalle rivierboot met letterlijk één HP. De boot wordt namelijk voort getrokken door een paard. Na twee mijl worden we geschut in de oude sluis en na te zijn

gedraaid varen we weer terug. We vervolgen de weg naar Ower Southampton voor een verblijf van twee nachten.

 

Zaterdag 28 mei

Zaterdag hebben de deelnemers een vrij programma. Alleen een gezamenlijk ontbijt. Niet iedereen was paraat, mogelijk een gevolg van de hoeveelheid alcohol op de avond ervoor.

Vrijdag waren al plannen en groepjes gevormd. Keuze genoeg voor deze dag:  Een bezoek aan het Isle of Wight, hop on, hop off naar het white island. Of naar het motormuseum Beaulieu.  Het fort in Calshot dat door de RAF werd gebruikt als basis voor de watervliegtuigen. Maar ook het St-Mary Stadion in Southampton werd door Orca leden met een bezoek vereerd. Tussendoor volop genieten op een romantische Engelse terras. Een mooie dag met veel zon, ergfoed en vooral ook veel plezier.

Zondag 29 mei

Zondag was een dag vol verrassingen en belevenissen. Na ontbijt en briefing ging de tour van Winchester  naar Brighton. Brighton is een grote en drukke badplaats. Leuk voor de eerste koffiestop. Twee teams bezochten het Arundel Castle . Hier was een spannend riddergevecht te zien tussen Engeland en Frankrijk. Onze jongste deelneemster kwam in een prachtige processenjurk. In Brighton liet de plaatselijke Jaguar Club ons genieten van een prachtige show. Het hotel van vandaag staat in Newhaven. Na een korte pauze nog even  naar Eastborn om daar over de boulevard te flaneren. Team Bakker was intussen druk aan het sleutelen aan een defecte koppeling.  Gelukkig was er voldoende technische kennis aanwezig om de Alfa Romeo snel weer op weg te helpen.

Maandag 30 mei

 Dit is de zesde  en ook de  laatste dag op Engelse bodem met de Orcniers. De dag ging van start met een onbijtt met traditionele bloedworst op het buffet. Na het ontbijt de ochtend briefing.
Het eerste traject gaat richting Royal Tunbridge. Een mooi oud Engels stadje. Tunbridge  leek te ontwaken toen de Orca teams om tien uur de stadsmuren binnenreden.  Tijd voor de eerste koffiestop. Mogelijk betekende dit voor de uitbater een verdubbeling van de wekelijkse omzet. Nog een reden om tegen de Brexit te gaan stemmen. Na de koffie break zijn we op weg gegaan naar het Brands Hatch cirquit, Hier werd ons een fantastische Classic Racing voorgeschoteld. Met daarin ook Nederlandse teams. Met onder andere de bekende Nico Zonneveld met zijn Morgan. We hebben twee races kunnen zien, onder andere met de Morgan.
In de middag op weg naar Harwich voor de overtocht naar Holland. Maar eerst een traditioneel Orca afscheidsdiner voordat we de boot op gaan.
 
Dinsdag 31 mei
 Dinsdag maken we de thuisreis, wederom met de Stenaline. Een kleinere boot als die we op de heenreis hadden. Maar deze boot was wel heel vol.  Onze auto’s werden extra vastgezet aan het dek vanwege de storm en hoge golven die werden verwacht. Een gezellige avond in de bar met alle UK deelnemers. Hierna liep iedereen een beetje waggelend en slingerend naar de hut. Een zware nacht volgde,  Peter rolde bijna uit zijn bed.
De Orcaniers werden weer vroeg gewekt. De laatste briefing.  Alle deelnemers worden bedankt voor hun deelname .  Aaldert en Peter krijgen een warm applaus voor het organiseren van deze prachtige UK tour.
 
« »