Lions Molenrit

12 jul
8:14

Zondag 11 juli reden we de Molenrit die georganiseerd is door de Lions uit Opmeer – Medemblik. De opbrengst van deze toertocht wordt besteed aan nieuwe zeilen voor molen de Lastdrager in Hoogwoud.

De molentocht is door 34 teams gereden, waaronder acht teams van Orca. Het weer werkte goed mee en bij de cabrio’s kon de hele dag de kap open. Iedereen heeft genoten van een bijzonder mooie tocht door de omgeving Medemblik en langs de vele molens. Er konden  wel 23 molens geteld worden.

Start was bij Roele de Vries en finish bij cafe Stam beiden in Wognum. De route was uitgezet met behulp van het bolletje pijltjes systeem. Dus goed nadenken en veel rekenen!

De uitslag: drie teams zijn gelijk geëindigd met alle drie 14.5 punt van de 16 die je maximaal kon halen. Daarom werd de winnaar bepaald aan de hand van het aantal te rijden km. De tour was uitgezet op 78 690 meter.

Op basis van antwoorden en de gereden km’s is winnaar geworden de heer Wijnand Beemster met Barry Laan. Zij hadden 80 km gereden. 

De anderen 2 teams hadden aanzienlijk meer km gereden (84 en 101 km) .

Tweede zijn geworden de Orcanezen Drewes Haakmeester en Anne-Marie Groot. Derde zijn geworden de heer Klaas Bos met  Carmen Illescus van Dijk.

De opbrengst van de wandel- en de auto molentocht samen is € 1850 geworden. De cheque is gisteravond aan Kees Mens, de molenaar van De Lastdrager overhandigd.

« »

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
RSS