• Monday, 24 June 2024
Wijnproeverij 2014
17 mrt
9:13

Wijnproeverij 2014

Introductie

Dat wijn, met name rode wijn, gezond is en ORCA leden er een gezonde levensstijl op na houden is hier op vrijdagavond 28 maart jl. aandacht aan besteed. Onder de bezielende leiding van ‘connaisseur’ Dick Jak werden 6 betaalbare wijnen met een verschillende oorsprong door de ORCA-leden vakkundig beoordeeld en aan een produktconfrontatie onderworpen.

Voorafgaande aan de wijnproeverij was het woord aan de president van de Lions Club Zaanstreek de Banne, Dick van Es, die de ORCA-leden uitnodigde voor deelname aan de Lions Rally op 25 mei en het daaraan gekoppelde goede doel. Een moment om even stil te staan bij het lot van een ander en dat gezond zijn niet vanzelfsprekend is. Na het vragenrondje konden de kurken en de schroefdoppen van de flessen en was het woord aan Dick Jak.

Na de uitleg over hoe je wijn het best kan proeven, welke smaak je waar proeft, uitleg over de verschillende druiven, was het tijd voor het echte werk. De dames van de evenementencommissie hadden in alle opzichten geen half werk geleverd, stemmig gekleed in het zwart met ‘shawl’ werden de glazen in rap tempo gevuld zodat iedereen tijdens het proeven het verhaal van Dick kon meekrijgen. Om na elke wijn het glas en de smaak te neutraliseren waren water en brood in ruime mate aanwezig. Met op de achtergrond chansons en musette was de zesde wijn ongemerkt een feit en kon de avond, onder het genot van de favoriete wijn, gezellig keuvelend over auto’s worden voortgezet.

De volgende wijnen werden geproefd:

1. Grüner Veltliner 2012 (Oostenrijk)
2. El Descanso – Reserva Chardonnay 2013 (Chili)
3. Montalto – Nero d’Avola 2012 (Italië)
4. Zuydpunt – Cabernet Sauvignon Shiraz 2013 (Zui-Afrika)
5. El Descanso Reserva – Carmenere 2012 (Chili)
6. Tierra Buena – Malbec Reserva 2011 (Argentinië)

Als met dit eerste optreden van de evenementencommissie de de toon gezet is, dan belooft dat nog wat voor de toekomst, het smaakt in ieder geval naar meer. Dames bedankt, BRAVO!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.