30 mei
8:02

Beste autoliefhebbers, Orcaniers,

Voor de 8e keer organiseert Orca voor de leden een weekend toer. We reizen dit jaar wederom af naar het mooie Zeeland, maar we gaan een heel ander deel van Zeeland verkennen.

In Burgh- Haamstede ligt Grand Hotel Ter Duin. https://sheetz.nl/grandhotelterduin/ Het hotel is gelegen op een van de mooiste locaties van Zeeland, tegenover boswachterij Westerschouwen en de Zeepeduinen. Hier worden we in de watten gelegd met eerlijke streekproducten, oprechte aandacht en een prachtige ambiance geïnspireerd op de Art Nouveau.

Voor ultieme ontspanning, om even lekker uit te waaien en tot rust te komen is Grand Hotel Ter Duin een ideale accommodatie. Het hotel ligt op loopafstand (1400m) vanaf het strand. Legt u deze afstand liever niet te voet af, dan is de verhuur van fietsen in het hotel aanwezig. Het luxe hotel in Zeeland met 133 suites en vier appartementen kent verschillende faciliteiten waarbij u onbeperkt kunt genieten van twee sauna’s, een Turks stoombad, verwarmd zwembad en een zonnebank. De kamers zijn modern, doch sfeervol ingericht en hebben een warme uitstraling.

Kortom, hier hebben we voor Orca een weergaloos weekend kunnen reserveren. In de hele omgeving is de rijke geschiedenis overal voelbaar. Middenin een prachtige omgeving staan grenzeloze bezienswaardigheden. Hier gaan we een fantastisch mooie toertocht rijden.

De evenementencommissie is nu al enthousiast aan het werk om voor ons een sfeervolle tourrit uit te zetten. Voor de zaterdagrit is ons lid van het eerste uur Hans van Dijk ook een mooie rit aan het uitzetten. Zeeland licht in Hans zijn achtertuin en heeft hij veel kennis van deze prachtige omgeving. We laten ons verwennen in deze Zeeuwse sferen en gaan genieten van deze omgeving welke rijk is aan mooie monumentale stads en dorpskernen en gaat dit met het mobile erfgoed van de ORCA leden weer de mooiste plaatjes opleveren.


We zijn in september nooit alleen op vakantie. De vele binnen- en buitenlandse toeristen zullen volop gaan genieten van het Orca mobiele erfgoed.
PROGRAMMA 10 t/m 12 september 2021:


Vrijdag 10 september,

 • U gaat op eigen gelegenheid naar Burgh- Haamstede. Aankomst en inchecken bij Grand Hotel Ter Duin is van 15.00 tor 20.00 uur mogelijk, iedereen is hier vrij in want er is voor deze avond geen officieel programma. Om 20.00 uur verwelkomen we elkaar in “The James”.
 • Als u ‘s middags komt, kunt u op eigen gelegenheid in het hotel, of in de omgeving van Burgh- Haamstede een diner nuttigen.

Zaterdag 11 september,

 • Om 8.30 uur gezamenlijk ontbijt in het restaurant van het hotel.
 • 09.15 uur welkomstwoordje op het terras van de voorzitter en briefing door de toercommissie voor de tourrit van vandaag. Aansluitend (09.30 uur) gezamenlijk vertrek voor de tourrit.
 • Ca. 10.45 uur is het tijd voor een koffiepauze op een mooie stoplocatie.
 • Ca.12.00 uur 2e stop bij een bezienswaardigheid welke we nog even geheim houden en waar u een lunch wordt geserveerd en drankjes voor eigen rekening zijn.
 • Ca.16.30 uur komen we weer aan bij ons hotel waarna iedereen zich naar keuze kan opmaken een heerlijk welness moment, een wandeling door de bossen of het strand of een drankje op het terras.
 • Rond 17.30 uur gaan we op het terras gezellig aan de borrel.
 • Rond 20.00 uur start avondprogramma met een diner of BBQ op het binnenplein.
 • Rond 21.30 uur een avondwandeling van ca 2.5 km door de omgeving.
 • Rond 22.00 uur einde programma. U kunt zich verder vermaken in de bar, dan wel horizontaal voorbereiden op de derde dag.

Zondag 12 september,

 • Om 9.00 uur gezamenlijk ontbijt in de eetzaal of het terras en aansluitend uitchecken.
 • Om 10.15 uur de briefing door de toercommissie voor de tourrit van zondag. De tourrit gaat weer richting de Zaanstreek en zult u verbaast zijn van de mooie stops en bezienswaardigheden onderweg. Aansluitend rond (10.30 uur) gezamenlijk vertrek voor de tourrit.
 • Ca. 11.30 uur de bekende ORCA koffiestop op een mooie locatie.
 • Ca.13.00 uur 2e stop bij een bezienswaardigheid welke we nog even geheim houden en waar we een echte picknick organiseren.
 • Het laatste gedeelte van de tourrit zal ons brengen naar een nog nader te bepalen locatie in de omgeving van Assendelft. Hier sluiten we het weekend af met een borrel.
  Tevens maken we hier de winnaars bekend van de puzzelrit.

Ten slotte:

Dit compleet verzorgde weekend is voorzien van de volgende arrangementen;

2 Overnachtingen in Grand Hotel Ter Duin. U slaapt in een in een Comfort hotelkamer op basis van 2 persoonskamer. Een eenpersoonskamer is ook mogelijken wordt hier een toeslag voor gerekend van ca. € 49,00 per nacht.

Welkomstdrankje, 2x ontbijt, 2 x lunch, 1xdiner of BBQ, Toer/ programma boekje, toerschildje, En natuurlijk een eindborrel ergens in de omgeving van Assendelft. Natuurlijk zijn er bij de tourrit leuke prijzen te winnen.

Onderdelen die u zelf moet betalen als u daar gebruik van wilt maken;

Consumpties tussendoor en in de avonden, diner op vrijdagavond.

Omdat wij in deze corona tijd goed gespaard hebben maken we dit keer geen gebruik van sponsoren en kunnen wij u zelfs een korting aanbieden, wij kunnen u de deelname aanbieden voor € 150,00 P.P. (op basis van 2 personen) .


LET OP, Orca-leden kunnen zich aanmelden tot 12 juni 2021 met een mail naar secretaris@orca-assendelft.nl.

ORCA accepteert geen enkele aansprakelijkheid voor schade welke voortvloeit uit deelname aan deze tourrit.

Uw deelname is geheel voor eigen risico; Orca kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor schade aan personen en of eigendommen. Uw voertuig dient minimaal WA verzekerd te zijn en te voldoen aan alle wettelijke vereisten. De deelnemers dienen zich aan de verkeersregels te houden.

« »

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
RSS