Kermisrit met Thomashuis & Prinsenstichting

01 sep
12:38

Het bestuur van Orca nodigt haar leden uit om deel te nemen aan onze traditionele Kermisrit op zaterdag 1 oktober 2022. Orca organiseert dit jaar weer een Kermisrit in samenwerking met het Thomashuis de Zaanse Akker en de Prinsenstichting.

Te midden van de groene weilanden aan de Veenpolderdijk in Assendelft wonen en werken de zorg-ondernemers Henk en Carry Vreman. Samen met hun twee kinderen en negen bewoners vormen zij samen Thomashuis de Zaanse Akker. Alle bewoners hebben in de Zaanse Akker hun eigen kamer. Overdag hebben ze hun eigen bezigheden, die zijn meestal buitenshuis. Als ze daarna thuis komen kunnen ze in de gezellige huiskamer eten, spelletjes doen, TV kijken. De Prinsenstichting is een instelling die gespecilaliseerd is in zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

De deelnemende oldtimer-rijders krijgen in het Thomashuis een warm onthaal van Carry en Henk en hun bewoners. Koffie en koek. Ook een delegatie uit het Thomashuis Venhuizen en een zevental bewoners van de Prinsenstichting gaan deelnemen aan de activiteiten.

Programma:
– De oldtimers verzamelen zich om 11.30 uur aan de Veenpolderdijk 13. We stellen de auto’s netjes op zodat het er feestelijk uitziet en er leuke foto’s  gemaakt kunnen worden. Er is koffie en thee met koek.
– Wethouder van de Gemeente Zaanstad Natasja Groothuismink opent het evenement met een speech.

– Om 12.45 uur mogen de bewoners een eigen Oldtimer uitkiezen waarmee zij willen meerijden. Een aantal bewoners krijgt een begeleider mee. Zij gaan meerijden in een auto met achterbank.

– Om 13.15 uur gaat de stoet rijden. Route Veenpolderdijk, Zaandammerweg, N246 richting Buitenhuizen, Kanaalweg, Dorpsstraat, over de Kermis, rotonde Noorderveenweg helemaal rond rijden, en vervolgens linksaf de Hornlaan inrijden. Opstellen voor de Beemsterstraat, het dan ongeveer 14.00 uur. Hier krijgen we een seintje om het wielercircuit op te rijden. We rijden een drietal rondes.

– We eindigen op de Beemsterstraat bij de Orca tent. Hier gaan de deelnemers uit de auto’s. De deelnemers gaan met eigen begeleiding terug naar het Thomashuis aan de Veenpolderdijk. De Oldtimers worden opgesteld op het grasveld. Pas na afloop van de wielerronde om ca 17.00 uur kunnen de oldtimers weer weg. Eerder vertrekken is niet mogelijk.
– Er is voor alle Orca deelnemers een versnapering bij de Orca tent.Om  ca 17.00 uur is de Kermisrit afgelopen.

Deelname:
Graag per omgaande opgeven dat u deelneemt aan dit evenement. Opgave kan door een (reply op de) mail naar secretaris@orca-assendelft.nl. We rekenen erop een fors aantal mooie Oldtimers te kunnen verwelkomen. We verwachten ca 25 deelnemers van de twee Thomashuizen en van de Prinsenstichting. We hebben liever een extra auto in de stoet dan dat we teleurgestelde bewoners moeten achterlaten op de Veenpolderdijk.

Deelname aan dit evenement is voor uw eigen risico. Orca is niet aansprakelijk voor schade aan uw eigendommen. Uw auto dient minimaal tegen WA verzekerd te zijn. Houdt u aan de regels van de wegenverkeerswet. Wees extra alert op onverwachte acties van de deelnemende bewoners.

« »

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.