13 okt
9:26

Een liefhebber van mooie youngtimers en klassiekers is per week zeker een paar keer aan het surfen op het internet. Dat doe ik dus ook. In mijn “favorieten” staat al enige jaren “Alphons Ruyl Fine classic cars”.

Afgelopen weekend hadden wij het genoegen om een aantal dagen te verblijven in Kasteel Elsloo. Een absolute aanrader als hotel en zeker ook op culinair gebied.

Bij aankomst op vrijdag 10 oktober herkende ik het kasteel direct van de mooie foto’s die Alphons Ruyl altijd maakt van zijn nieuwe aanwinsten. Het kasteel geeft een prachtig decor voor prachtige auto’s en …die heeft Alphons.

Het toeval wilde dat Alphons een schitterende donkergroene BMW 3 serie cabrio E36 aan het fotograferen was. Als auto liefhebber loop je daar natuurlijk direct naar toe. Er ontstond een leuk gesprek en maar zelden ontmoet je iemand die zo gepassioneerd over auto’s kan vertellen.

Toen ik hem vroeg om in zijn bedrijf te mogen kijken was Alphons gelijk de gastvrije Limburger. We spraken af op maandag 12 oktober. Op de zaterdag veraste Alphons mij weer doordat hij een ook weer in nieuwstaat verkerende Toyota Supra aan het fotograferen was. 70 000 km maar echt als nieuw. het enige dat er minder aan was, was het kleppendeksel; dat was wat verveloos.

Maandag ochtend meldden wij ons bij auto Ruyl in de Stationstraat te Elsloo. Een werkelijk prachtig auto bedrijf waar je van de grond kan eten. Voormalig Toyota dealer maar nu handelend in alle merken waar ook het onderhoud voor wordt gedaan. In de showroom achter een deel van de privé collectie van Alphons. Ik zag er een nieuwe Dyane ; 30 km op de teller en verkocht aan Edwin Groen’s Eendenmuseum in Andijk, een Crossfire met 300 km op de teller, een Zwarte DS in Nieuwstraat, een 911, een Innocenti, een Alpine Renault, en nog veel meer. Een museum gelijk.

Alphons, thans 51 jaar, vertelde dat hij echter nog een ruimte bezit iets verderop. Daar staan de echte mooie auto’s beloofde hij en we werden ook daar uitgenodigd.

Bij aankomst aldaar vertelde hij ons eerst hoe het allemaal ontstaan was. Het auto bedrijf heeft hij van zijn vader overgenomen en die adviseerden hem om niet in oude auto’s te gaan handelen…….

Inmiddels is hij een van de bedrijven in Nederland die de allermooiste klassiekers en vooral yougtimers inkoopt en verkoopt en in die wereld heeft hij een zeer bekende en gevestigde naam. Het is altijd weer moeilijk voor hem om afstand te doen van zijn vondsten. Daarom heeft hij inmiddels zelf 20 auto’s… en wat rijdt hij het liefste vroeg ik hem. Na enig nadenken vertelde hij dat de Jaguar E type toch wel de mooiste auto vond. Vooral de wegligging en power vindt hij imponerend.

Ja, en toen mochten wij rondkijken en kwamen ogen te kort. Wat een prachtige auto’s en wat een top conditie allemaal. Rijp en groen door elkaar. Maar toch; alleen de top !!

De foto’s zeggen genoeg.

Het is ook zijn visie om auto’s in te kopen die uitsluitend tot de top behoren. Hiertoe heeft hij contacten in Italië, Frankrijk, België en Duitsland. Het meeste wordt hem aangeboden. Zijn klanten zijn doorgaans echte verzamelaars. Hij heeft veel vaste klanten in heel Europa.

We konden er uren doorbrengen maar dat hebben we maar niet gedaan het werd namelijk vreselijk verleidelijk om een mooie auto mee te nemen.

Wegdromen op zijn website kan altijd. Ga maar eens kijken wat hij te koop heeft en vooral ook wat hij verkocht heeft; je weet niet wat je ziet en leest.

Bij dezen Alphons; enorm bedankt voor jouw gastvrije ontvangst en heel veel succes met jouw prachtige bedrijf.

Hans Veenswijk

Twisk

« »

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.