Corona is no orCa

28 aug
7:15

Het corona-virus blijft een gevaar vormen voor ons allemaal. Samen dingen doen is nog steeds niet verstandig; fysieke contacten tussen mensen kunnen gevaarlijk zijn. Met de regel ¨1,5 meter afstand houden¨ vinden we het niet echt gezellig om een bijeenkomst te organiseren, alhoewel, we rijden meestal wel op meer dan 1.5 meter afstand van elkaar.

De vooruitzichten zijn nog steeds niet gunstig voor komende maanden. Het anagram in de titel blijft helaas van kracht.

De secretaris van Orca heeft onderstaand bericht naar alle leden verzonden:

¨In ons laatste schrijven meldden wij dat er tot 1 september niets door ORCA georganiseerd kan worden. Nu we deze datum naderen heeft het bestuur op afstand overlegd over deze zeer vervelende situatie. Juist nadat het zo goed ging in ons landje zien we toch tijdens deze vakantieperiode oplopende besmetting cijfers. Vooral op lokaal niveau zijn de besmettingen risicovol. Wel zien we dat er beter omgegaan wordt met de opvolging van testen en ziekenhuis opnames, het blijft natuurlijk belangrijk dat voorkomen beter is dan genezen.

Er vanuit gaande dat u het landelijke nieuws en de richtlijnen van de RIVM volgt, hebben wij besloten dat ORCA dit jaar geen evenementen meer organiseert. Juist op plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen is het risico zeer hoog om een besmetting op te lopen. Daarbij komt ook dat er veel van u tot de risicogroep behoren en wij willen daar geen enkel risico mee lopen.

In ons laatste bericht hebben wij opgeroepen om juist met andere leden in kleine groepjes (3-4 auto’s) leuke ritten te maken en dat wij meerdere tourritten beschikbaar hebben hiervoor. Deze kunnen via de mail opgevraagd worden. Ik heb enkele initiatieven voorbij zien komen met leuke foto’s en heb ik zelf ook een aantal keer een leuke rit gemaakt met andere leden. Hierbij natuurlijk gelet op de 1,5 meter regel. Wij hebben hierbij ook een oproep gedaan om leuke foto’s te maken en op te sturen zodat wij eind dit jaar weer een mooie ORCA kalender kunnen laten maken. U kunt de foto’s versturen naar secretaris@orca-assendelft.nl of via WhatsApp naar 0645669488

Als laatste nog een duidelijke waarschuwing voor u allen, wij hebben gehoord dat er een aantal leden op eigen gelegenheid en verantwoording het september weekend in Zeeland hebben geboekt en een gezellig toerweekend gaan beleven met elkaar. Let er alstublieft op bij dit soort (positieve) initiatieven dat u echt op afstand blijft van elkaar en vooral van vreemde mensen, zorg dat u altijd desinfecterende middelen bij u heeft en gebruikt, was uw handen zo veel als mogelijk en vraag in een hotel en/of restaurant altijd naar de genomen maatregelen voor Corona en houd u daar dan aan. Zodra het ergens toch te druk is, bijvoorbeeld in een winkel of museum, ga er dan niet naar binnen. Orca stimuleert enige omgang met elkaar om de passie te kunnen blijven delen, maar wijst alle verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid in deze af.

Wij vinden het heel jammer dat we dit jaar stil staan en missen wij net als u de gezelligheid en de passie die wij altijd met elkaar delen, vele leden melden zich bij mij met dezelfde mening maar helaas kunnen wij niet anders en staat wat ons betreft uw gezondheid voor alles op nummer 1.¨

« »

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
RSS