Cursus Fehac taxateur

27 jul
9:17

Orca is aangesloten bij de Fehac. Orcaleden kunnen gebruik maken van de Fehac opleiding tot taxateur.

Derde cursus klassieker taxateur oktober 2019
Voor de derde keer wordt de cursus ‘taxateur klassieke voertuigen’ georganiseerd. Deze tweedaagse cursus is vooral bedoeld voor de jongere belangstellenden voor het vak van taxateur klassieke voertuigen. Dat hiervoor belangstelling bestaat, was te merken tijdens de voorgaande edities in 2017 en 2018. Deze cursus biedt de cursisten in theorie en later praktijk, de basiskennis voor het vak klassieker taxateur. Later kunnen (adspirant) taxateurs zich aanmelden en examen doen bij enkele organisaties voor taxateurs, zoals de Federatie TMV, de Stichting VRT en de Stichting RETM met het verzoek hen als ‘klassiek voertuigen taxateur’ te accepteren. Bij TMV bijvoorbeeld hebben de cursussen uit voorgaande jaren tot nu toe al meer dan 10 nieuwe taxateurs cq collega’s opgeleverd.

Organisatie door De Jong Klassiekertaxaties
Docent van deze tweedaagse cursus is register-taxateur voertuigen en klassieker liefhebber Wiebren de Jong. Samen met zijn zoon Arjen heeft hij het inmiddels ruim 25 jaar bestaande kantoor De Jong Klassiekertaxaties in Scharnegoutum bij Sneek. Wiebren de Jong is in 1992 beëdigd als taxateur motorvoertuigen.
Register taxateur Kees van Stokkum uit Achterveld neemt het technische gedeelte van de auto’s weer voor zijn rekening neemt. Kees is vooral bekend om zijn uitgebreide kennis op het gebied van Italiaanse auto’s en motoren en is eveneens in 1992 beëdigd als taxateur.
Ook FEHAC-redacteur Herman Steendam is er als docent weer bij en hij neemt de regelgeving oldtimers en juridische oriëntatie voor zijn rekening.

9 en 10 oktober 2019 in Emmeloord met in november praktijk dag
De cursus zal worden gehouden in het Van der Valk hotel in Emmeloord op 9 en 10 oktober 2019. Ervaring of vooropleiding in het automotive vak is gewenst. De kosten bedragen € 745,- voor beide dagen. Dit is inclusief de consumpties, lunches, deelname certificaat en usb stick met alle informatie van de cursus. Separaat is er een aantrekkelijk aanbod voor een hotel- overnachting en diner op de 9 oktober. Na het theoretische gedeelte volgt later nog een deelname mogelijkheid aan een praktijk taxatiedag in november 2019. 

Cursus volgen: opgeven bij de organisatie
Opgave kan per mail via info@dejongklassiekertaxaties.nl. Men ontvangt dan een inschrijfformulier. Bij grote belangstelling worden de deelnemers op een reservelijst geplaatst en als eerste benaderd voor een eventuele volgende cursus.

FEHAC taxatievakdag 16 april 2020
De volgende cursusdag met kennisoverdracht voor taxateurs wordt de internationale twee- jaarlijkse FEHAC Taxatievakdag in het BOVAG-huis in Bunnik op donderdag 16 april 2020. Save the date!

« »

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
RSS