27 jul
9:49

Zondag 18 augustus organiseert Orca de Fortenroute de Stelling van Amsterdam¨.

U bent van harte welkom in Fort Veldhuis vanaf 09.30 uur voor een kopje koffie/thee en een lekkernij. Fort Veldhuis , Genieweg 1, 1967 PS te Heemskerk.

Aansluitend aan de tourrit bent u welkom op het Rak in Westzaan waar we de dag evalueren met een ¨Amerikaanse Fuif¨.

Deze rit beloofd een heel bijzondere te worden waar u kunt kennis maken met de historie van de Stelling van Amsterdam. In Fort Veldhuis is het luchtoorlogsmuseum gevestigd en het is deze dag mogelijk om hier een kijkje te nemen. Voor Orca is er een speciaal parkeerterrein gereserveerd, direct voor het fort (volg de ORCA bordjes).

Johan Graas is voorzitter en oprichter is van de stichting Aircraft Recovery Group 1940- 1945. Deze stichting is de exploitant en beheerder van het luchtoorlog museum in Fort Veldhuis. Johan is bij de start aanwezig en vertelt u graag over de diverse ervaringen met het bergen van vliegtuigen.

Om 10.00 uur heet Aaldert Postma (voorzitter) u welkom en geeft een korte uitleg van de rit. Aansluitend zal Peter Bottelier (secretaris) u iets vertellen over de historie van ‘De Stelling van Amsterdam’ en rond 10.30 uur gaan we groepsgewijs de uitgezette route volgen.

Elke deelnemer ontvangt een lunchpakket en per auto ontvangt u het routeboek en routeschildje.

  • Afhankelijk van het weer, zijn er twee stops gepland waar we koffie en lunch gaan gebruiken en we kunnen daar ook diverse onderdelen van de Stelling bezichtigen.
  • De rit zal rond 16.00 uur eindigen bij de locatie van de familie Selling aan het Rak 98 in Westzaan. Hier evalueren we de dag en sluiten deze af met een ¨Amerikaanse Fuif¨. U kunt uw bijdrage aan deze afterparty afstemmen met Peter Bottelier.
  • Kosten voor deelname zijn €10 per persoon. Dit kunt u afrekenen bij binnenkomst bij de penningmeester.

De aanmelding uiterlijk 14 augustus mailen naar secretaris@orca-assendelft.nl .

Voor inlichtingen over deze uitnodiging kunt u terecht bij:
Aaldert Postma 06 53 695 659 of Peter Bottelier 06 45 669 488

ORCA accepteert geen enkele aansprakelijkheid voor schade welke voortvloeit uit deelname aan deze tourrit. Uw voertuig dient minimaal WA verzekerd te zijn. Uw deelname is geheel voor eigen risico en dient u zich aan de verkeersregels te houden.

« »

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
RSS