• Monday, 24 June 2024
Een echte mannenavond,
29 mrt
7:50

Een echte mannenavond,

Het was weer een geweldig gezellige avond in Assendelft in “ons” illegale ORCA café. Bovendien een prima onderwerp voor de ORCA leden die hun vierwielers immer weer met passie behandelen. Auto poetsen kunnen we allemaal zou je zo in eerste gedachte denken. Vanaf afgelopen vrijdag kunnen wij allen dat weer een behoorlijk stuk professioneler en ik schat in dat de omzet van Brezan in het Noorderveld een mooie omzet stijging tegemoet gaat. Sonax heeft met Jean Paul een prima avond voor ons ingevuld.

Tja, want wie wist er nou dat je oude was en vuil er met klei afhaalt ? en wie wist er nou dat je carnauba wax het beste met je vingers op je geliefde vierwieler smeert ? en wie wist er nou dat het helemaal niet uitmaakt hoeveel procent echte carnauba er in de was zit ? Wij leden van de Orca kunnen er nu over mee praten en een mooi verjaardagscadeau hebben we ook al; een echte poetsmachine van ca. € 500,-. Ik heb gezien dat je eigenlijk niet meer zonder kunt. Wel zou ik starten met de machine te testen op mijn lease auto. Het vereist vast wel enige oefening en oei wat zou ik balen als de lak van mijn mooie Volvo 480 ES verpest zou worden. Aardig is dat ik Sonax carnaubawax al enige jaren gebruik. Mijn ervaring is prima.

Terug naar de avond. Mooie opkomst. De dames waren collectief thuis gebleven. Goed dat ze dat massaal gedaan hebben want het is maar beter dat ze niet weten dat wij zo van poetsen houden. Ze mochten nog eens het rare idee krijgen om ons dat thuis ook te gaan laten doen. De tijd die wij hadden om met elkaar weer eens gezellig bij te praten werd goed gebruikt. We kennen elkaar inmiddels natuurlijk ook al weer enige jaren en zelfs ons nieuwe lid Rolf Schipper bleek toch meer mensen te kennen dan hij zelf had gedacht. Alle, deels sterke, autoverhalen zijn weer met elkaar gedeeld. De temperatuur in de loods was uitstekend om het bier van buiten de koelkast op de juiste temperatuur te kunnen schenken. Ik heb net op de lange termijn weerkaarten gekeken en kan jullie melden dat het na Pasen prima poets en rij weer wordt. Dus alle gelegenheid om mooie foto’s te gaan maken van de eerste voorjaarsritjes. Zet die dan op onze prachtige nieuwe website die Cees Zwart voor ons gemaakt heeft.  Glanzend gepoetste Young- en oldtimers (en replica’s natuurlijk  ) zullen de FEHAC zeker het idee geven dat wij een waardig nieuw lid zijn.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde, ontspannen en zelfs leerzame avond.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.