Kermis tourrit met Thomashuis

15 jun
9:35

Orca Assendelft organiseert, na een afwezigheid van 2 jaar, weer de traditionele Kermistoerrit. Op 1 oktober 2022 organiseert Orca  dit evenement in samenwerking met het Thomashuis de Zaanse Akker. Dit in het kader van sociaal verantwoord oldtimeren.

De Orcaleden zijn zich er van bewust dat er een goede balans moet zijn tussen mensen onderling  en mensen met een afstand tot de samenleving. Dit is geen doel op zich, maar een continue proces om het steeds weer beter en aardiger te doen. Die voordelen komen ten goede aan de bewoners van het Thomashuis de Zaanse Akker in Assendelft.

Al meerdere keren waren er de Kermistoerritten waarin de bewoners van het Thomashuis centraal stonden en nu weer staan, ze krijgen aandacht, mooie klassieke auto’ s te zien, rijden mee in een rit door  het dorp en op het wielerparcours, krijgen applaus van het wielerpubliek. 

Gesprekken met het Assendelfts Wieler Committee, ondernemers van het Thomashuis zijn in volle gang om ook deze editie weer tot een succes te maken.

De deelnemende oldtimer eigenaren krijgen in het Thomashuis een warm onthaal van Carry en Henk Vreman, het contact met de bewoners komt tot stand en groeit, weldra kiezen zij om mee te rijden in de auto van hun dromen.

Een toerrit langs Buitenhuizen, de Dorpsstraat , het Centrum en de Hornlaan in om uiteindelijk het wielerparcours op te rijden en onder applaus van de vele wielerfans een aantal rondjes te rijden.

De bewoners gaan dan onder begeleiding tevreden  naar het Thomashuis en de Oldtimers blijven nog een aantal uurtjes staan te pronken langs het parcours.

Daarna wordt er weer geschiedenis geschreven.

« »

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.