• Sunday, 21 July 2024
Kermisrit 30 september, met foto’s
21 sep
9:37

Kermisrit 30 september, met foto’s

De 50e wielerronde van Assendelft wordt gehouden op zaterdag 30 september. Tijdens een kort intermezzo om half drie laat Orca zich op het circuit van haar beste kant zien met mooie oldtimers. Daarin zitten dan op de navigatieplaats bewoners van Thomashuis De Zaanse Akker en Prinsenstichting.

Het Magazine ¨Het L!nt¨ besteedt in het herfst nummer de nodige aandacht aan de Wielerronde en ook aan de Orca bijdrage aan dit feest.

Programma Orca:

– Onze oldtimers verzamelen zich om 12.30 uur bij het Thomashuis aan de Veenpolderdijk 13. We stellen de auto’s netjes op zodat het geheel er feestelijk uitziet. Er kunnen leuke foto’s gemaakt worden.
– Het welkomstwoord wordt gehouden door wethouder Gerard Slegers van Gemeente Zaanstad. Het college van B&W is deze dag goed vertegenwoordigd, ook wethouder Rene Tuijn komt naar het Thomashuis.
– Rond 13.15 uur mogen de bewoners een klassieker uitkiezen waarmee zij willen meerijden. Een aantal bewoners krijgt een begeleider mee. Zij rijden mee in een auto met achterbank. En natuurlijk mogen de foto momenten bij de auto’s niet ontbreken.
– Rond 13.15 uur volgen we in een lange stoet een route door Assendelft. We rijden over de Kermis. De vele mensen langs de route genieten en zwaaien. Zien en gezien worden.

– Rond 14.30 uur rijden we het wielercircuit op. We rijden enkele rondes over het parcours. De ¨navigatoren¨ genieten van alle aandacht; veel mensen staan langs het circuit te zwaaien.

-We eindigen op de Beemsterstraat bij de Orca stand.
De Oldtimers worden opgesteld op het grasveld voor een “concours ‘d élégance”. Rond 17.00 uur is de Wielerronde afgelopen.

Deelname is gratis. Opgave door middel van een mail naar secretaris@orca-assendelft.nl.

Orca is niet aansprakelijk voor schade aan uw eigendommen. Uw auto dient minimaal tegen WA verzekerd te zijn. Houdt u aan de regels van de Wegenverkeerswet. ORCA accepteert geen enkele aansprakelijkheid voor schade welke voortvloeit uit deelname aan dit evenement.

Wielerronde 2022 met wielrenners en Orca auto.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.