Droogmakerijtour, met foto’s.

03 aug
9:37

Op 20 augustus 2023 organiseert Orca de Droogmakerijtour. Deze tocht start om 9.30 uur op het adres Rak 37 in Westzaan. Dit is het bedrijf van de firma Menger. Onze leden Tom en Mirjam Menger laten Orca leden graag hun bedrijf zien.

We ontvangen de Orca leden met koffie. U ontvangt een routebeschrijving en een tourschildje.

Noord-Holland bestond in het verleden uit tientallen meren en moerassen. Vanaf de 17 e eeuw zijn deze meren drooggemaakt. Er werden dijken gebouwd en windmolens en later stoom turnbines. Hiermee is het water weg gepompt en kwamen er nieuwe landbouwgronden beschikbaar. Later is de nieuwe grond ook gebruikt voor stadsuitbreidingen. Deze tourtocht gaat langs een paar Droogmakerijen.

We rijden door het Westzijderveld, door de Wormerpolder naar de Rijp. Vervolgens door de Beemster en de Purmer. Zo rijden we een mooie route langs een aantal drooggemalen meren. Onderweg organiseren we een picnic.

Om ongeveer 16.00 uur zijn we terug op het Rak. Hier maken we de winnaars bekend van de puzzelvragen die in de route zijn opgenomen. Hierna drinken we nog gezellig een glaasje voor we rond 17.00 uur weer naar huis gaan.

De kosten voor deelname zijn €20,00 per persoon voor Orca leden. Deelname is alleen voor Orca leden en introduce’s.

Wilt u meedoen aan deze mooie tocht, stuur dan voor 16 augustus 19.00 uur een mail met opgave van uw naam- en autogegevens naar secretaris@orca-assendelft.nl.

Meedoen aan deze tourtocht is voor eigen risico. Orca aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade aan uw eigendommen. Uw auto dient minimaal tegen WA verzekerd te zijn. Houdt u aan de verkeersregels.

« »

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.