Weekend 3-landen tourrit

31 mei
9:25

Voor de 6e keer organiseert Orca voor de leden een weekend tourtocht. We gaan nu een heel ander deel van het land verkennen, we reizen dit jaar af naar de rijke Limburgse Heuvels.

In Kerkrade ligt de Abdij Rolduc en deze abdij behoort tot de belangrijkste religieuze monumenten van Nederland. Het is het grootste abdijcomplex in de Benelux en staat op de UNESCO-lijst van 100 belangrijkste monumenten van ons land. Deze abdij heeft een rijke geschiedenis van meer dan 900 jaar oud.

In deze abdij hebben we voor Orca een weergaloos weekend kunnen reserveren. In de hele omgeving is de rijke geschiedenis overal voelbaar. Middenin een prachtige omgeving staan grenzeloze bezienswaardigheden. Hier gaan we een fantastisch mooie  tourtocht rijden. De tourcommissie is nu al enthousiast aan het werk om voor ons een sfeervolle tourrit uit te zetten. We laten ons verwennen in deze Bourgondische sferen van het rijke Limburgse land. Deze omgeving is rijk aan mooie monumentale stads en dorpskernen en gaat dit met het mobiele erfgoed van de ORCA leden weer de mooiste plaatjes opleveren.

We zijn in september nooit als enige op vakantie. Er zijn vele binnen- en buitenlandse toeristen en zij zullen volop gaan genieten van
het Orca mobiele erfgoed. We verblijven dit weekend in Abdij Rolduc in de buurt van Kerkrade. Zie ook www.rolduc.com.
In deze abdij is een drie sterren hotel gevestigd, waar we Comfort kamers hebben geboekt. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet, radio en TV. U kunt gratis gebruik maken van wifi.

PROGRAMMA 21 t/m 23 september 2018:

Vrijdag 21 september.
U komt op eigen gelegenheid naar Kerkrade. Aankomst en inchecken bij abdijhotel Rolduc is van 15.00 tor 20.00 uur mogelijk. Iedereen is hier vrij in, er is voor deze avond geen officieel programma.
Als u ‘s middags komt, kunt u op eigen gelegenheid in het hotel, of in de omgeving van Kerkrade een diner nuttigen.
Om 20.00 uur verwelkomen we elkaar in “De Verloren Zoon”.

Zaterdag 22 september.
Om 8.30 uur gezamenlijk ontbijt in de Kloosterbrasserie.
09.15 uur welkomstwoordje van de voorzitter en briefing door de tourcommissie voor de tourrit van vandaag. Aansluitend (09.30 uur) gezamenlijk vertrek voor de tourrit.
Ca. 10.45 uur de bekende ORCA kofferbak koffie met koek op een mooie stoplocatie.
Ca.12.00 uur 2 e stop bij een bezienswaardigheid welke we nog even geheim houden en waar u een lunch wordt geserveerd. (drankjes voor eigen rekening).
Ca.16.30 uur komen we weer aan bij ons abdijhotel waarna iedereen zich naar keuze kan opmaken voor een rondleiding in de Abdij, een wandeling door de botanische tuin of gewoon rustig een drankje op het terras.
Rond 17.30 uur gaan we in het abdij hotel gezellig aan de borrel.
Rond 20.00 uur start avondprogramma met BBQ.
Rond 21.30 uur een avondwandeling van ca 2.5 km door de heuvelen rondom Rolduc.
Rond 22.00 uur einde programma. U kunt zich verder vermaken in de bar, dan wel horizontaal voorbereiden op de derde dag.

Zondag 23 september,
Om 9.00 uur gezamenlijk ontbijt in de eetzaal of het terras en aansluitend uitchecken.
Om 10.15 uur de briefing door de tourcommissie voor de tourrit van zondag. De tourrit gaat weer richting de Zaanstreek en zult u verbaasd zijn van de mooie stops en bezienswaardigheden onderweg. Aansluitend rond (10.30 uur) gezamenlijk vertrek
voor de tourrit.
Ca. 11.30 uur de bekende ORCA kofferbak koffie met koek op een mooie stoplocatie.
Ca.13.00 uur 2 e stop bij een bezienswaardigheid welke we nog even geheim houden en waar we een echte picknick organiseren.
Het laatste gedeelte van de tourrit zal ons brengen naar een nog nader te bepalen locatie in de omgeving van Assendelft. Hier sluiten we het weekend af met een biertje en eventueel een
eenvoudig diner (niet in de prijs inbegrepen).
Tevens maken we hier de winnaars bekend van de puzzelrit.

 

 

Uw deelname is geheel voor eigen risico; Orca kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor schade aan personen en of eigendommen. Uw voertuig dient minimaal WA verzekerd te zijn en te voldoen aan alle wettelijke vereisten. De deelnemers dienen zich
aan de verkeersregels te houden.

 

« »

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
RSS
Facebook
Facebook