De voorpagina…………….

11 jul
7:21

haalde ORCA op maandag 10 juli 2023, na een gezellig en geslaagd Assendelfts Oldtimer Treffen (AOT) op het Koppieplein!!!

De dag …………. 09 juli 2023……. begon vanaf half 10, verzamelen op het Koppieplein ter voorbereiding van de tourrit van de auto’s, tractoren en brommers. Na inschrijving, ontvangst van de tourrit en het Huishoudelijk Regelement ging men richting de koffie, koek en sticker. Daarna was het een gezellig (Zaans) half uurtje met het wisselen van gedachten over van alles en nog wat.

Na de briefing, ± 10:20 uur, ging men richting voertuig en vertrok de stoet voor een tourrit.

Ook de antieke brandweerwagen van Assendelft had zich ook gemeld maar gaf wat problemen waardoor men had besloten deze terug te brengen naar de garage, nadat de stoet vertrokken was.

Hiervoor in de plaats kwam enige tijd later de antieke brandweerwagen van Westzaan. Deze moest zich helaas later op de dag door een van de tractoren laten wegslepen! Maar het publiek heeft deze wel kunnen bewonderen.

Nadat de stoet was vertrokken meldde zich de chauffeur van Betjes Transport, die de overdekte aanhanger heeft neergezet voor de Rock ‘n’ Roll en Sixties band Hayfever.

Het was even passen en meten want de opening van de aanhanger bleek aan de, voor ons, verkeerde zijde te zitten…… Maar voor een goede en ervaren chauffeur is dit geen enkel probleem om deze klus te klaren!

Om 12:00 uur was het verzamelen aan het begin van het dorp (nr. 1) door auto’s en brommers en in colonne richting het Koppieplein te rijden. De tractoren kwamen wat later aan op het Koppieplein.

Nadat ze waren gearriveerd kregen ze een plek toegewezen door de vrijwilligers van ORCA. De buitenste ring was achteruit parkeren en aanschuiven maar op het middenstuk was het even manoeuvreren, vooruit, achteruit, weer even vooruit en weer achteruit. Klaar! Daar stonden de bolides “kont aan kont” te pronken! Klaar voor het publiek om al het moois te aanschouwen.

De tractoren, van enorm groot tot klein, kregen een plek toegewezen aan de Dorpstraat waar zijn hun waar konden tonen.

De brommers stonden voor het Raadhuis te blinken! Er waren zelfs brommerfietsers uit Almere met een jarige aan boord. Hier werd dan ook luid het “lang zal ie leven” gezongen!

Om 14:00 uur begon de band te spelen en de dansers en danseressen, de meeste in geheel in rock & roll stijl, waren in grote getalen aanwezig, die een knap staaltje rock & roll weggaven. Chapeau in deze hitte!

Het was ook gezellig druk op het terras bij Koppie waar men de dorst kon lessen, want warm was het!

Enkele geluiden:

*mensen die elkaar lange tijd niet hadden gesproken;

*die met elkaar in de klas hadden gezeten (60 jaar terug!);

*waar woon jij tegenwoordig?

*ohhh, ik heb vroeger ook zo’n auto/brommer gehad!

We kunnen dus zeggen dat deze dag is geslaagd en niet alleen wij. Ook de deelnemers en toeschouwers waren zeer tevreden en vonden het, alles bij elkaar, een mooie combinatie van gezelligheid en “mooi spul”.

Iedereen bedankt voor de voorbereidingen en inzet om deze dag tot een onvergetelijke dag te maken.

*Betjes Transport bedankt voor het ter beschikking stellen van de overdekte aanhanger;

*Leo Kat bedankt voor het ter beschikking stellen van de afzethekken;

*Alle omwonenden bedankt dat zondagochtend (09:00 uur) het plein auto-vrij was.

« »

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.