07 sep
7:26

We zijn met onze Jaguar  naar Luxemburg geweest, naar hetzelfde hotel als waar we met Orca zijn geweest. We hebben daar een mooie rit gemaakt langs de Moezel en zijn op de terugweg in Limburg nog een nacht blijven slapen in Hotel Kasteel ter Worm. Het was een andere uitstap dan we hadden gepland maar we hebben enorm genoten.

In december 2019 heb ik op een veiling in Amerika een Jaguar XK-RS uit 2012 gekocht. Inmiddels staat deze auto in Nederland. Het blijft natuurlijk een gok om zo’n auto op een veiling te kopen, maar er zijn gelukkig geen grote gebreken geconstateerd. Het enige wat ik er aan moest vernieuwen waren twee voorbanden en ook een gescheurde slang achter de waterpomp. Ik heb de auto  laten poetsen, er een glascoating op laten zetten, de wielen laten spuiten en er wat kleine deukjes uit laten lepelen. Dit heb ik gedaan bij Maurice Cardetailing in Heiloo en die jongen heeft het echt prachtig gedaan.

Het is en supersnelle auto maar ook een heerlijke auto om mee te toeren. Hij ligt heel vast op de weg en ook in de bochten en hij  remt super. Ik heb het  cabrio model altijd heel mooi gevonden en dit was toch wel een beetje mijn droomauto. Je ziet deze uitvoering bijna niet in Nederland want er zijn er maar twee verkocht, volgens de vertegenwoordiger van Auto Jager (dit is een Jaguar dealer). In 2012 zijn er 25 Jaguars van dit type in Amerika verkocht en waar ik mazzel aan had was dat ze de auto niet aangepast hadden aan de Amerikaanse eisen waardoor ik hem zonder problemen kon invoeren. De auto heeft een V8 met 550 pk,  gaat van 0 naar 100 in 4,4 seconden en is begrenst op 300 km. Het grote verschil  met de XK-R is dat deze 50 pk meer heeft, er een speciale versnellingsbak onder zit en het onderstel wat lager ligt. De motor is van Ford en heeft een supercharger. Het leuke aan deze auto is dat er een klep in de uitlaten zit die je open kan zetten en dan komt er een waanzinnig geluid uit wat vergelijkbaar is met een Ferrari en dat klinkt extra mooi in de tunnel.

Deze foto’s heb ik laten maken door twee jongens uit Amersfoort. Zij reizen door heel Europa om auto’s te fotograferen. Ze waren voor een vriend van mij, die hele mooie sportwagens heeft, foto’s aan het maken en toen ik vertelde wat voor auto ik had vroegen zij of ze daar ook foto’s van mochten nemen.

Marco van Woensel

« »

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
RSS